Een bijzondere plek verdient bijzondere woningen. De stadsvilla’s in project Negen Heren zijn behalve bijzonder ook ruim, comfortabel en energiezuinig. Bovendien is bij de ontwikkeling van Negen Heren al rekening gehouden met de ambitieuze duurzaamheidsdoelen van de gemeente ’s-Hertogenbosch: een klimaatneutrale gebouwde omgeving in 2035.

All electric en energielabel A
Met het oog op de toekomst is voor Negen Heren een all electric installatieconcept ontwikkeld. De woningen hebben geen gasaansluiting meer en zijn voorzien van duurzame installaties voor warmte- en koudeopwekking. De woningen zijn naar huidige maatstaven niet alleen energiezuinig, maar ook toekomstbestendig gebouwd. De woningen hebben energielabel A. Maar door toepassing van het all electric installatieconcept zijn toekomstige verbeteringen van de energieprestatie eenvoudig te realiseren.

Isolatie en luchtdichtheid
Het ontwerp van een zuinige en duurzame woning begint bij het minimaliseren van het energieverbruik. Alle woningen zijn voorzien van moderne thermische isolatie in vloeren, gevels en daken. In het ontwerp wordt rekening gehouden met een optimale lucht- en kierdichting, zodat er zo min mogelijk ongewenste koude (of warme) lucht de woning in komt.

Ventilatie
Om een comfortabel binnenklimaat te garanderen, moet er natuurlijk wel geventileerd worden. Daarom is er gekozen voor een duurzaam ventilatiesysteem dat de frisse buitenlucht eerst opwarmt, voordat het zich verspreidt in de ruimte. Dat gebeurt vraag gestuurd, dus afhankelijk van de kwaliteit van de binnenlucht. Uiteraard is natuurlijk ventileren, door ramen te openen, ook gewoon mogelijk.

Warmtepomp
Voor het verwarmen van de woning en het tapwater wordt een elektrische warmtepomp geïnstalleerd. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmt daarmee het water van de centrale verwarming. De combinatie met een buffervat zorgt voor warm tapwater.

Vloerverwarming
Een warmtepomp werkt het beste als het verschil in temperatuur tussen de bron en het afgiftesysteem niet te groot is. Hiervoor is vloerverwarming uitermate geschikt. Dit is een comfortabele
manier van verwarmen. Daarnaast voorkomt deze manier van verwarmen ongewenste stofcirculatie, wat gunstig is voor mensen die gevoelige luchtwegen hebben of allergisch zijn.

Vloerkoeling
De warmtepomp die zorgt voor verwarming en warm tapwater kan in de zomer ook worden gebruikt als koeling. Alle woningen in het project zijn standaard voorzien van deze extra koelfunctie.

Zonwering
Op koude dagen is de zon een welkome bron van gratis warmte. Maar op warme dagen hou je hou je ‘m het liefst buiten. Hoe minder warmte binnen komt, hoe beter het binnenklimaat is te regelen. Daarom worden in alle woningen de verblijfsruimtes op het westen, zuiden en oosten standaard voorzien van elektrisch bedienbare zonwering. Zo heb je, in combinatie met de standaard vloerkoeling, het hele jaar een aangenaam binnenklimaat.

Zonnepanelen
In het dak van elke woning worden zonnepanelen geïntegreerd. Een zuinige all electric woning met zonnepanelen is een ideale combinatie: de zonnepanelen zorgen ervoor dat de energierekening
nog verder wordt verlaagd.

Contact

Interesse?
Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.